Demokratiworkshop /ung til ung

Senest ændret Onsdag, 13 april 2016 09:19

UngAalborgs demokratiworkshop øger kendskabet til de demokratiske muligheder, der findes i Aalborg Kommune og engagere de unge i demokratiet. 

Undervisningen sker igennem forskellige workshops og oplæg, som motiverer de unge til at tage et demokratisk valg i lokalsamfundet. De unge vil yderligere blive introduceret til de kompetencer og oplevelser der kommer ud af at deltage aktivt i medborgerskab.

Eleverne kommer til at høre, om hvor man kan få denne indflydelse heriblandt fra indstanserne fra UngAalborgs demokratitrappe, hjælpeorganisationer og andre interesseorganisationer. Herefter vil vi inddrage eleverne i en workshop om, hvad man får ud af at være aktiv, både på det faglige og personlige niveau, og høre elevernes forventninger til, hvad man får ud af at være aktiv. Målet med denne workshop er at udfordre elevernes forestillinger, om hvad man kan få ud af at tage del i lokalsamfundet. 

Workshoppen indeholder herefter arbejde med unges rettigheder i samfundet bl.a. igennem ‘Tip en 13’er’ for at gøre arbejdet sjovt, men samtidig lærerigt, så elever lærer mest muligt.

Til sidst vil vi præsentere en politisk debat mellem to ungdomspartier, hvor elever får lov til at komme med deres input til debatten bl.a. med den viden, de har fået gennem dagens arbejde. Her igennem kommer eleverne til at føle, at de virkelig kan bruge den viden, som vi bidrager med igennem dagen.

I slutningen af workshoppen vil vi sørge for, at de unge kommer til at bruge den viden, de har tilegnet sig igennem workshoppen praktisk. Det kan være gennem debat, politkudvikling eller kampagner. Dette vil ændre sig efter omstændighederne for workshoppen, og hvilke ønsker eleverne selv har til at bruge deres viden og holdninger.

Praktisk

Booking skal ske senest 1 måned før arrangementets afholdelse.

  • Undervisningen er rettet mod elever på 7.-10. klassetrin.
  • Undervisningen koster 500 kr. pr. besøg.
  • Undervisningen udgør sædvanligvis en dobbelt lektion, men andet kan også aftales.

Booking/kontakt

Koordinator/ tovholder

Marc Søgaard

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. / +45 31 16 75 44

Bag projektet står UngAalborg.

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00