Projekter og events

Aalborg Ungdomsbrandkorps

Aalborg Ungdomsbrandkorps er for alle unge piger og drenge i Aalborg Kommune, som har lyst til at prøve kræfter med brandslukning og førstehjælp

Aalborg Ungdomsbrandkorps er for alle unge piger og drenge i Aalborg Kommune, som har lyst til at prøve kræfter med brandslukning og førstehjælp.

Tilbuddet er gratis

Tilbuddet er gratis. Er du mellem 14 og 19 år og har du lyst til at prøve grænser af gennem en seriøs og spændende fritidsinteresse, så er Aalborg Ungdomsbrandkorps lige noget for dig.

Forløb og indhold

Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelse og foregår hver anden tirsdag på Bredeskabsskolen, Rørdalsvaj 55, 9220 Aalborg Ø - større praktiske øvelser kan foregå andre steder i kommunen.

Gennem forløbet vil du stifte bekendtskab med alle områder af beredskabet og hovedvægten er lagt på praktiske, konkrete øvelser. Undervejs vil vi bl.a. undervise dig i førstehjælp, elementær brandbekæmpelse, brug af båre og stiger, sikring og spærring af et skadested, forebyggelse samt meget mere.

Aalborg Ungdomsbrandkorps er en del af Beredskabscenter Aalborgs frivillige beredskab og deltager i forskellige typer arrangementer alt efter behov. Bl.a. som frivillig ved koncerter, ved åbent hus arrangementer på Beredskabscenter Aalborg, som hjælpeinstruktør og som figuranter under øvelser m.m. 

 Afslutning

Når du har fuldført uddannelsen vil du have indgående kendskab til alle sider af det frivillige beredskab og opnået færdigheder indenfor bl.a. elementær brandbekæmpelse og førstehjælp og du får naturligvis et bevis for at have været medlem af Aalborg Ungdomsbrandkorps.
Som ethvert andet brandkorps har Aalborg Ungdomsbrandkorps sin helt egen uniform. Når grunduddannelsen er færdig efter det første år, vil uniformen blive udleveret.

Information og tilmelding

Kom og hør mere om Aalborg Ungdomsbrandkorps til informationsmødet:

  • Beredskabscenter Aalborg, Thomas Boss Gade 6, 9000 Aalborg.

Her vil du få mulighed for at møde korpsets instruktører og stille spørgsmål.

Find tidspunkt og tilmeld dig her

Information om Aalborg Ungdomsbrandkorps

Aalborg Ungdomsbrandkorps er et samarbejde mellem Beredskabscenter Aalborg og UngAalborg (Aalborg Ungdomsskole). Formålet med korpset er at give deltagerne en solid og brugbar viden om bl.a. brandbekæmpelse og førstehjælp - to ting som mange får brug for på et eller andet tidspunkt i livet. F.eks. er førstehjælp et krav, når du skal tage kørekort.

Sikkerhed og ansvar

Vores instruktører er godt uddannede, har stor erfaring og lægger stor vægt på sikkerheden, hvilket er nødvendigt når man laver øvelser, hvor bl.a. ild indgår.
For at du kan deltage i Aalborg Ungdomsbrandkorps, skal du aflevere en oplysningsseddel, som dine forældre, med mindre du er over 18 år, skal underskrive. Denne seddel er vores sikkerhed for, at du ved, hvad du deltager i og den giver desuden vigtige oplysninger om din fysiske tilstand. For din og vores sikkerhed.

Når du er med i Aalborg Ungdomsbrandkorps er du dækket af Aalborg Kommunes forsikringsselskab, såfremt noget skulle ske i undervisningsperioden. Alle vores instruktører er godkendte af rigspolitichefen og har en børneattest.

Spørgsmål

Har du spørgsmål i forbindelse med Aalborg Ungdomsbrandkorps, er du velkommen til at kontakte os:

Søren Korsgaard (Beredskabscenter Aalborg)
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Torben Jespersen Nielsen
E-mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.  
Tlf. 93 52 09 13

Senest ændret Torsdag, 05 oktober 2017 12:20

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00