Dum og doven – NOT!

Ordblindhed: De er dumme. De er dovne. De er langsomme. De er uintelligente. Der er mange fordomme om ordblinde. Det er også fordomme, som unge på UngAalborgs ugekursus GROW er stødt på.

På GROW bliver ordblinde unge en del af et fælleskab med andre unge i samme situation. Der bliver skabt et rum, hvor de unge sammen kan dele deres historier – uden at skulle bekymre sig. Et rum, hvor de kan gøre op med alle fordommene om ordblinde.

12 unge fra 9. og 10. klasser i Aalborg Kommune var tilmeldt GROW fra 5.-9. marts 2018 på KUL/Nordkraft, og de var motiverede for at komme i gang. De unge blev blandt andet præsenteret for computerprogrammer, der kan hjælpe dem i hverdagen. De fik åbnet op for deres fremtid. Fandt ud af at de kan langt flere ting, end de måske regnede med. De lærte at åbne sig mere for deres egne og andres ideer. De fandt ud af, at de ikke er "ofre", men kan handle aktivt.

Under GROW blev de unge udfordret fx gennem improviseret rollespil, som de løste med stor opfindsomhed. De skulle sammen improvisere deres ønskejob – alt fra elektriker, smed og dyrepasser til fotograf, ja, selv astronaut.

UngAalborgs GROW-forløb kører flere gange om året.

Læs mere om GROW

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00