2 forslag til byrådet

2 ungedemokratiske forslag: Nicolai Tang fra Aalborg Ungebyråd skriver om de forslag, som ungebyrådet havde med, da de mødtes med Aalborg Byråd .

"Mere samfundsfag" sådan lød det da vi, Ungebyrådet, i mandag d. 28. august 2017 skulle præsentere vores nye idé til Byrådet.

Ungebyrådet har i det seneste år arbejdet intenst med emnet "samfundsfag", som munder ud i to forskellige forslag. De to forslag handler hhv. om, at elever i 1.-6. klasse skal undervises mere med fokus på medborgerskab, demokrati og generelt samfundet samt at elever i 7. klasse skal have samfundsfag på skemaet på lige fod med 8. og 9. klasserne.

Begge forslag blev taget super godt og positivt imod af Byrådet. Vi har fået en masse positiv feedback, og fået at vide at vores forslag rent faktisk kan lade sig gøre i virkeligheden.

Det var Ungebyrådets formand, Nikoline Linnemann, der gav en velkomst til Byrådet, og Camilla Konnerup indtog derefter talerstolen med det ene argument efter det andet om, at samfundsfag er det forberedende element i folkeskolen til det kommende liv. Ligeledes snakkede Sofus Wacher om de forventede effekter og Nicolai Tang om forskellige timetal.

Ungebyrådet håber stærkt på, at dette forslag kommer til viderebehandling, og at dette i fremtiden kan gavne de kommende unge i Aalborg kommunes folkeskoler.

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00