Med UngAalborg til Folkemødet

Unge til Folkemødet: Maja, Cecilie og Laura var blandt de 12 unge, som var med UngAalborg til Folkemødet på solskinsøen, Bornholm, hvor politikere, organisationer, medier og helt almindelige borgere mødes om politik, demokrati og hygge. Vi har samlet deres indtryk fra turen.

"Jeg fik gennem UngAalborg muligheden for at komme til Folkemødet 2017 på Bornholm. Selvom jeg ikke er politisk aktiv, syntes jeg, det virkede som en fantastisk mulighed for at opleve det danske demokrati, så jeg takkede ja," fortæller Laura. Også Cecilie har haft en "super fed tur" og ville ønske, at alle kunne prøve oplevelsen.

"Man skal ikke være super politisk for at dele tage til et folkemøde, der er meget andet," fortæller hun.

Maja er også vildt begejstret for Folkemødet.

"Jeg synes det var mega fedt, og det er helt klart noget, jeg gerne vil prøve igen,"

UngAalborg har gennem flere år haft unge med til Folkemødet på Bornholm. På 2017-udgaven kom de unge fra Aalborg Ungebyråd og fra et af UngAalborgs lokale ungeråd (Gl. Hasseris, Sophiendal, Stolpedalskolen).

I dialog og øjenhøjde med politikerne

"Dagene var fyldt med solskin og politik. Tiden gik med at snakke med masser af interessante mennesker fra alle mulige organisationer, debatter, partiledertaler og meget andet," fortæller Laura.

Folkemødet bliver netop folkeligt, fordi der er muligt for alle at mødes og diskutere politik og demokrati – også med de Christiansborg-politikere, man måske mest kender fra tv-skærmen. De unge tog fat i politikerne og benyttede sig af muligheden for at kunne stille spørgsmål til blandt andet partiledere som Anders Samuelsen (Liberal Alliance), Mette Frederiksen (Socialdemokratiet) og Lars Lykke Rasmussen (Venstre).

"Vi stillede spørgsmål til næsten alle partilederne, og de fleste af spørgsmålene fik vi også et svar på. Vi hørte også Helle Thorning tale om sit nye arbejde med Red Barnet, og efter det fik vi også en selfie," siger Maja om den tidligere statsminister, der selv blev "verdenskendt" for en selfie af hende, David Cameron og Barack Obama.

"I løbet af Folkemødet fik jeg en mindre samling af selfies med Danmarks toppolitikere. Jeg fik også en kort snak med både Uffe Elbæk og Mette Frederiksen, hvilket lidt var mit mål på turen, så det var rigtig fedt!" lyder det fra Laura.

Oplevelser og gode minder

Folkemødet var krydret med masser af underholdning og hyggelige oplevelser i det smukke solskinsvejr.

"Vi var til to helt vildt fantastiske koncerter fredag aften. Der var nemlig fint besøg af Medina og Gulddreng, som lavede en fed stemning og gav én nogle fantastiske minder," siger Cecilie.

"Lørdag morgen var vi heldige at få fint besøg til vores morgenløbetur. Vi fik besøg af Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Rasmus Prehn, som bygge er fra Socialdemokraterne. Det var en super hyggelig tur, som sluttede med, at vi hoppede i vandet. Det var koldt, men godt for en vandhund som mig og de andre. Noget af det bedste ved hele turen var alle de mennesker omkring én, som man holder af. Man lærte selvfølgelig også nye mennesker at kende," siger Cecilie.

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00