Unge i dommerpanel til Band Battle 2017

Interview: Rebecca og Rasmus havde fået æren af at sidde med i dommerpanelet under en - skulle det vise sig - nervepirrende Band Battle 2017 på Skråen i Nordkraft. Det blev både fedt, hårdt og lærerigt, for de to unge, som normalt skriver for InSite.dk - UngAalborgs kultursite for unge.

Der var ca. 70.000 kr. i præmier samt spillejobs på spil, da Rebecca og Rasmus mødte ind til finalen på Band Battle 2017 lørdag den 13. maj. Den nordjyske talentkonkurrence kunne i år fejre 25 års jubilæum.

Udstyret med en seddel a la Eurovision, med karakter-muligheder fra 1-6, blev de to unge fra InSite kastet ud i jobbet som dommer. I øvrigt sammen med dommere bestående af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer med mere.

“Det var fedt at være dommer og have indflydelse, men det var også meget hårdt at skulle se alle bands og have en holdning til dem. Rasmus og jeg trætte efter Band Battle,” fortæller Rebecca Krogh Mortensen. Hun er som anmelder på InSite.dk vant til at vurdere bands, alligevel er dommerrollen anderledes uvant.

“Når man anmelder koncerter, så er det hele koncertoplevelsen, hele enheden, man anmelder. Som dommer er der fokus på bedømmelsen af på de enkelte bands, og hvad de kan.” understreger hun.

Nervepirrende finale

Mens sidste års vindere Tunnelvision gav koncert, gik Rasmus, Rebecca og de øvrige dommere backstage for at votere. Stemmeoptællingen skulle vise sig at blive nervepirrende spændende.

Vinderne af Battle Battle 2017 - Årets nordjyske navn - blev bandet Merula med Lærke Bertelsen, Andreas Rødbro og Kristian Søgård, der vandt med et sølle point over Why Do We Yarn.

“Det var utroligt. At pointene var så afgørende for, hvordan resultatet endte. Resultatet overraskede mig meget. Det var et dansksproget band. Det havde jeg ikke set komme,” erkender Rebecca.

Det blev ikke mindre spændende i dagens anden kategori for singer-songwritere. Her endte dommerne med to vindere. What a Month aka August Sawman Nygaard og Ginne Marker løb hver med 5000 kr. samt et spillejob.

“Det var fedt at se, hvordan Skråens konkurrence kan være med til at få selskaber og bookere til at få øjnene op for unge bands og musikere. Og fedt at vi fik tilbuddet om at være dommere,” siger Rebecca.

www.insite.dk

www.facebook/InSitedk

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00