Fra UngAalborg til Christiansborg

Ungdomspolitik: 17årige Marc Søgaard fra UngAalborg er vild med ungdomspolitik. Han har netop været formand for Det Europæiske Råd på Christiansborg i København i forbindelse med Ungdommens EU-topmøde i weekenden 5.-6. marts, hvor 150 unge wannabe-politikere fra hele Danmark deltog.

 EU-topmødet, der omhandlede den aktuelle flygtningekrise, var iscenesat som et rollespil med statsledere, delegationer, journalister og Marc som samlende formandsfigur.

På topmødet deltog blandt andet også Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, samt medlemmer af Europa-Parlamentet.

”For os unge der er vilde med politik, var det er en kæmpe oplevelse. At se sine politiske idoler, som man ellers kun ser på valgaftenen. At bevæge sig rundt i korridorerne i Vandrehallen, som politikerne bruger til at lave hemmelige aftaler. Det bliver skruet op for seriøsiteten, når man er placeret i de rammer,” siger Marc.

Marc kickstartede sin ungdomspolitiske karriere i UngAalborg. Først som valgt medlem af Aalborg Ungebyråd og i dag som studentermedhjælper i UngAalborg, hvor han blandt andet er med til at afholde Demokratidage på kommunens folkeskoler.

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00