Lego-robotterne indtog Aalborg

Robotter: Sofiendalskolen vandt teknologi-konkurrencen FIRST® LEGO® League i Aalborg Kommune og kvalificerede sig dermed til den skandinaviske finale i Norge. Over 600 unge mellem 10-16 år dystede holdvis mod hinanden i robotkørsel i Nørresundby Idrætscenter lørdag den 7. november.

Den landskendte tv-vært, Jacob Riising, ledede slagets gang, da Lego Mindstorms-robotterne blev sluppet løs. Hold fra 42 skoler i Aalborg Kommune var på plads, da der blev kæmpet om 1. pladsen, der gav adgang til den skandinaviske finale. Vinderen af den skandinaviske finale går videre til verdensmesterskaberne.

Fremtiden tilhører de kreative og innovative. Det er en af grundene til, at Aalborg Kommunes Skoleudvalg har valgt at prioritere FIRST® LEGO® League med 400.000 kr. i økonomisk støtte. Den undersøgende og eksperimenterende arbejdsform, som teknologi-projektet tilbyder, kan være med til at udvikle de unges kompetencer fremadrettet.

"Gennem teknologi-konkurrencen FIRST® LEGO® League kan vi skabe interesse blandt unge mennesker for teknologi og naturvidenskab og stimulere nutidens unge til at blive fremtidens ingeniører og forskere," siger Rune Træholt, der er UngAalborgs/ Aalborg Kommunes projektleder på FIRST® LEGO® League.

Foruden robotkørsel består konkurrencen i en problemstilling, som holdene skal give et bud på samt fremlægge for et dommerpanel. I år var opgaven "affald", hvor der skulle findes løsninger på fremtidens udfordringer indenfor reduktion, indsamling, sortering, smart produktion og genbrug. Holdene har to måneder inden konkurrencen til at løse opgaven – og der findes ingen bestemte svar. Holdene kan arbejde frit, bruge deres opfindsomhed og kreativitet og selv beslutte, hvor stort et arbejde de vil lægge i projektet.

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00