Pelle - med og uden B

Interview: Han har varmet op for navne som Christopher, Burhan G og Djämes Braun. Han spiller 50-60 koncerter om året og blev børnestjerne, da han som PelleB vandt MGP 2009 med sangen "Kun min". Vi har mødt 19årige Pelle, der fra sin base på Station10 både er bruger af mediehuset og øser af sin erfaring til andre unge på Sangskriverholdet.

Man hører indimellem kritiske røster, når snakken falder på tidligere deltagere i DRs MGP. Men hvad har Pelles sejr i MGP 2009 betydet for ham?

"Det har selvfølgelig været positivt. Det har været med til at åbne op for nogle af de ting, jeg gør i dag, og givet mig stor erfaring. Den erfaring giver jeg også videre i mit arbejde på Station10, når jeg har Sangskriverholdet. Erfaringen bruger jeg også selv, når jeg står på scenen, producere en sang til en anden eller skal skrive for andre. Det er ikke noget, som jeg altid gør helt bevidst. Det kan jo også være en god mavefornemmelse - Hey, det her fungerer. Det her gør ikke. Det er fordi, at min fornemmelse er blevet slebet igennem den turnus, jeg har haft," forklarer Pelle.

Han mener ikke, at MGP er skadeligt for de tidligere deltageres image.

"Genkendelighed er en rigtig god ting, specielt når man gerne vil lave en masse larm. Jeg er 19 år gammel. Jeg vil gerne lave noget musik. Jeg vil gerne være artist eller arbejde i en musisk hverdag. Så jeg er selvfølgelig rigtig sulten. Jeg er super sulten og vil have min del af alt, hvad jeg overhovedet kan gribe fat i. Så genkendelighed er en super vigtig ting for mig. At det så overhovedet ikke har noget at gøre med det, jeg laver i dag, er sådan set lige meget. Folk skal have noget genkendeligt, og så skal de høre, hvad jeg kan nu," siger Pelle, der har et helt afklaret forhold til sit tidligere sang-alias, Pelle B.

Gemte 100.000 kr. i fryseren

Efter en pause fra rampelyset er Pelle i fuld gang med kickstarte en karriere med det, han kalder street pop. Senest har Pelles musikvideo "Rundt om jorden" været i cirkulation rundt om i Aalborgs folkeskoler som lokalt Youtube-fænomen. Videoen er produceret på Station10 og er af høj teknisk kvalitet, blandt andet med superslow-optagelser.

"Jeg ville gerne lave en video, der var sommer i. Den skulle være bekymringsløs. Et direkte modstykke til Medinas melankolske stil. Jeg havde et omkvæd om, at man ikke skal bekymre sig om penge. Til det sagde Regnar, der Station10s fotograf og producent: Så skal vi jo ha' nogle penge i den video. Han sagde det egentlig for sjov, og jeg tog det alvorligt. Jeg gik ned i banken og hævede 100.000 kr. på optagedagen. Vi talte pengene rigtig mange gange!," siger Pelle og fortæller, at han havde det dårligt, da han kørte hjem fra optagelse med pengekatten om halsen.

"Om natten kunne jeg simpelthen ikke falde i søvn, selvom jeg vidste, at pengene lå lige for enden af min seng. Jeg blev nødt til at lægge dem ud i fryseren i en plasticpose for at kunne sove trygt," siger Pelle grinende.

Sangskriverholdet

Når Pelle ikke skriver musik, optræder eller producerer, er han blandt andet underviser på Sangskriverholdet på Station10. På sangskriverholdet har han rettet fokus mod at udvikle unges sangtekster.

"Vi kører meget små hold, så de får mest mulig opmærksomhed – en 4-5 stykker på hvert hold. Det kan være meget personlig at skrive sangtekster, når man er 13, 14, 15 år. Det kan godt kræve, at der ikke sidder 10 mennesker omkring én, der skal høre på, hvordan man faktisk var forelsket i Tommy fra 8. klasse. Det virker rigtigt fedt, og man skaber nogle relationer på tværs i grupperne, hvor de åbner op, og kan give hinanden feedback. Det er rigtig, rigtig sejt," siger Pelle.

Rundt om jorden

Se Pelles video "Rundt om jorden", produceret af Station10 HER. Musikken kan downloades fra iTunes.

Tilmeld hold

Søg og tilmeld dig med app'en Tabulex Elev

Du kan stadig tilmelde dig via browser her

Spørgsmål

Har du spørgsmål eller en idé til et hold, så snak med kontaktpersonen på din skole eller ring til os.

Find kontaktperson her

Kontaktpersoner

Hovedkontor+45 93 52 09 00 UngAalborg kl. 8.30-15.00